2008-11-26 16:27:10• hírek • Szatmár.ro

A végeken kampányoltak

Eldugott magyar kisközösségekben kampányolt kedden és szerdán Günthner Tibor szenátorjelölt és Varga Attila parlamenti képviselőjelölt: a két jelölt számbavette az érintett vidékek problémáit.

Kedden, a szilágypéri ivóvízvezeték átadása után Pelekesziben folytatódott Günthner és Varga kampányútja: itt házról-házra folytattak kampányakciót, a helyi bárban és vegyes üzletben pedig elbeszélgettek a helyiekkel az őket foglalkoztató fontosabb problémákról. Ezután Tasnádszarvadra, Királydarócra és Érszentkirályra látogattak.

 

- Pelekeszi a megye legeldugottabb magyar kistelepülése - mondta el Günthner Tibor. - Nagyon örültek nekünk a helyiek, hiszen elég ritkán fordul elő, hogy hivatalos személyek látogatnak el a faluba, és érdeklődést tanúsítanak a helyi gondok iránt. Itt valóban szembesülni lehetett azzal, hogy sok még a tennivaló a következő négy évben infrastrukturális téren a megyében.

Elsősorban az út szorulna felújításra, hiszen nincs még egy olyan falu, ahol még a főutca se legyen legalább egy részen leaszfaltozva. Az infrastruktúra hiányos volta miatt nincs munkalehetőség, körülményes a közlekedés. Királydarócon az RMDSZ helyi vezetőivel beszélgettünk el, majd Érszentkirályon a református parókián álltunk szóba a presbiterekkel és a lelkipásztorral. Itt egy gyülekezeti termet szeretnének építeni.

A felkeresett települések legnagyobb, közös problémája a telefonszolgáltatás és az internethálózat hiánya. Számunkra is meglepetés volt ezekben a falvakban, hogy az emberek nagy része tud a különféle, gazdálkodást fejlesztő pályázati lehetőségekről, de internet hiánya miatt nem tudják megcélozni ezeket. A jövőben megpróbálunk állandóan odafigyelni ezen falvak problémáira, és megkeressük a megoldás lehetőségeit.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: